RS-Physio

Voorkom blessures bij lopers door hen eerst biomechanisch te screenen en dan verder te begeleiden, aan de hand van een gebruiksvriendelijke online tool.

Verwerf extra competentie, eenvoudig toepasbaar in je praktijk.

Wil je ontdekken hoe het werkt? Registreer je GRATIS en maak geheel vrijblijvend gebruik van de DEMO om de tool te ontdekken.

 

 

Gratis DEMO  

Wie is de RunningSmart-‘Physio’ en hoe kan hij RunningSmart gebruiken?

RunningSmart is dé oplossing op de stijgende vraag naar (multidisciplinaire) ondersteuning voor wat betreft blessurepreventie binnen de loopsport. Met deze webapplicatie wordt er een brug gebouwd tussen de groeiende wetenschappelijke onderbouw van screening- en preventiemaatregelen enerzijds, en de praktische uitwerking en realisatie ervan anderzijds.

RunningSmart is voor de kinesitherapeut, de sportarts, de osteopaat, …,  het instrument bij uitstek om de begeleiding van recreatieve én competitieve sporters naar een hoger niveau te tillen! De tool kan niet alleen vanuit een zuiver preventieve invalshoek gebruikt worden, maar tevens worden ingeschakeld in een ‘return to sport’-situatie van een gekwetste sporter.

Meer info vind je in onze folder (pdf). Een gedetailleerde uiteenzetting over de werkwijze lees je hier.

Biomechanisch profiel

Dankzij de ontwikkelde screeningsmodule (testbatterij + vragenlijst) beschik je over een uniek hulpmiddel om een biomechanisch profiel op te stellen. Na het invullen van de testgegevens wordt dit profiel automatisch gegenereerd, en zo krijg je op een snelle manier een goed beeld van het functioneren van de geteste sporter.

Rapport & advies

De screening resulteert meteen in een rapport met gepersonaliseerd advies. Op overzichtelijke wijze worden de belangrijkste zwakke schakels benoemd en opgesomd. De tool genereert hieraan gekoppeld een oefenschema en/of een loopschema.

Gratis DEMO

Maak kennis met de online tool mits eenvoudige registratie. Je ontvangt vervolgens 1 gratis credit om het hele systeem eens uit te testen. Bovendien word je geïnformeerd over de extra aangeboden vormingen die zullen georganiseerd worden.

Registreer

Meer dan 300 sportspecifieke oefeningen

De RunningSmart-tool beschikt over een uitgebreide database van loopspecifieke oefeningen. Op basis van het resultaat van de screening worden uit deze database automatisch de geschikte oefeningen uitgekozen om de aanwezige zwakke schakels te corrigeren en weg te werken. De RunningSmart-Physio krijgt daarnaast ook de vrijheid om zijn eigen inbreng te doen in het opgestelde oefenschema, en kan waar hij/zij dat nodig vindt oefeningen selecteren om toe te voegen of te verwijderen. Voorbeelden van oefeningen vind je hier

 

afbeelding_in_tweede_text

Belangrijkste features

feature Running Smart App
Evidenced based screening
feature 2 Running Smart App
Resultaten meteen beschikbaar
feature 3 Running Smart App
Oefenschema opstellen
feature 4 Running Smart App
Rapportering & online follow-up
DatumOmschrijvingExtra 
   
9 juni 16Analysing running rechnique & running re-education 
 Bloso Gent  - 9.00-17.00  (organisatie : SmartEducation) 
   
16 juni 16Blessurepreventie en prestatieverbetering bij hardlopers 
 RSLab - Paal-Beringen - 9.00-17.00  (organisatie : SmartEducation) 
   

 

  • Kom ik in aanmerking om gecertificeerd RunningSmart -Coach te worden? Wat is het vereiste opleidingsniveau?   

Iedereen die over een basiskennis van het menselijk (fysiek) functioneren beschikt en/of ervaring heeft met de begeleiding van hardlopers komt in aanmerking. De “pool” van RunningSmart Coaches is gevuld met kinesitherapeuten, lichamelijke opvoeders, (sport)artsen, atletiektrainers, fitness instructors, personal coaches, …  De vorming die verbonden is aan het verkrijgen van het RunningSmart-coach-certificaat, stelt je bovendien in staat om de online tool, en alle mogelijkheden die het bezit, te gaan gebruiken. 

 

  • Hoe kan ik me als geïnteresseerde en potentiële nieuwe RunningSmart-coach aanmelden?

Het is heel eenvoudig: je meldt je aan via het contactformulier, en bezorgt ons je contactgegevens. Vermeld uitdrukkelijk dat je interesse hebt om met RunningSmart aan de slag te gaan. Je mag dan heel spoedig een reactie van ons verwachten. Je ontvangt een aanmeldingsformulier, waaruit we kunnen opmaken of je in aanmerking komt om deel uit te maken van het RunningSmart netwerk. Vervolgens krijg je informatie over onder andere; de jaarlijkse licentiebijdrage, de kostprijs per afgenomen “credit” en de adviesverkoopsprijs per screening voor de hardloper.  

      

  • Wat houdt de vorming die wordt aangeboden aan de RunningSmart-coaches precies in?    

Je wordt begeleid in het gebruik van de online tool (oa. juiste afname van de screening, opstellen oefenprogramma, …) en ontvangt uitnodigingen voor het aanvullend vormingsaanbod. In eerste instantie zal de vorming erop gericht zijn om aanstaande coaches wegwijs te maken in het gebruik van de online tool die RunningSmart aanbiedt. Je leert er oa. op een correcte wijze de testen van de screening afnemen, krijgt meer uitleg omtrent je juiste uitvoering van de oefeningen in de beschikbare database,… Daarnaast bieden we ook bijkomende vormingen (RS-Masterclasses) omtrent topics zoals blessurepreventie, looptechniek,... Schrijf je alvast in op onze nieuwsbrief, en word verder op de hoogte gehouden. 

 

  • Wat kost een begeleiding door een RunningSmart Coach? 

Dit wordt eigenlijk bepaald door de RunningSmart-coach. Hij/zij heeft immers de vrijheid om zelf in te vullen hoe de begeleiding wordt ingevuld. Dit kan beperkt blijven tot het afnemen van de screening, advies geven en aanleren van de oefeningen (= gegarandeerde basisbegeleiding), maar kan ook heel wat uitgebreider en creatiever ingevuld worden (bv. groepstrainingen stabilisatietraining, begeleiding looptraining, …). Over het algemeen kunnen we stellen dat je voor minder dan de prijs van een paar goede loopschoenen op een zeer kwalitatieve RunningSmart dienstverlening mag rekenen!