Bestaande klant? Login

Meestgestelde vragen

Op deze pagina vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen. Indien u nog bijkomende vragen heeft kan u contact met ons opnemen via de contact-pagina.

Interesse, of op zoek naar meer info? Vraag het aan één van onze coaches in jouw buurt!

Vind een coach  

 

  • Heb ik als recreant ook baat bij een screening en bijhorend oefenprogramma, of is dit enkel weggelegd voor competitiesporters en topsporters?         

RunningSmart is er voor iedereen! Het accent ligt immers grotendeels op blessurepreventie, en blessures die treden op bij lopers van elk niveau. Ook een recreant kan dus heel wat wijzer worden uit een screening met de RunningSmart-tool, en zo het risico op overbelastingsletsels minimaliseren en het prestatieniveau te maximaliseren!

 

  • Wat kost een begeleiding door een RunningSmart Coach? 

Dit wordt eigenlijk bepaald door je RunningSmart-coach. Hij/zij heeft immers de vrijheid om zelf in te vullen hoe de begeleiding wordt ingevuld. Dit kan beperkt blijven tot het afnemen van de screening, advies geven en aanleren van de oefeningen (= gegarandeerde basisbegeleiding), maar kan ook heel wat uitgebreider en creatiever ingevuld worden (bv. groepstrainingen stabilisatietraining, begeleiding looptraining, …). Over het algemeen kunnen we stellen dat je voor minder dan de prijs van een paar goede loopschoenen op een zeer kwalitatieve RunningSmart dienstverlening mag rekenen!

 

  • Hoe maak ik een afspraak met een RunningSmart Coach? 

Kies een RunningSmart Coach uit deze lijst, en contacteer hem/haar persoonlijk voor een afspraak. Een afspraak maken voor RunningSmart is heel eenvoudig. Op onze website vind je een lijst met alle Coaches van het RunningSmart-netwerk met hun contactgegevens. Je vindt vast en zeker wel een RunningSmart-coach in jouw buurt. Hij/zij helpt je graag verder!

 

  • Kom ik in aanmerking om gecertificeerd RunningSmart Coach te worden? Wat is het vereiste opleidingsniveau?   

Iedereen die over een basiskennis van het menselijk (fysiek) functioneren beschikt en/of ervaring heeft met de begeleiding van hardlopers komt in aanmerking. De “pool” van RunningSmart Coaches is gevuld met kinesitherapeuten, lichamelijke opvoeders, (sport)artsen, atletiektrainers, fitness instructors, personal coaches, …  De vorming die verbonden is aan het verkrijgen van het RunningSmart-coach-certificaat, stelt je bovendien in staat om de online tool, en alle mogelijkheden die het bezit, te gaan gebruiken. 

 

  • Hoe kan ik me als geïnteresseerde en potentiële nieuwe RunningSmart-coach aanmelden?

Het is heel eenvoudig: je meldt je aan via het contactformulier, en bezorgt ons je contactgegevens. Vermeld uitdrukkelijk dat je interesse hebt om met RunningSmart aan de slag te gaan. Je mag dan heel spoedig een reactie van ons verwachten. Je ontvangt een aanmeldingsformulier, waaruit we kunnen opmaken of je in aanmerking komt om deel uit te maken van het RunningSmart netwerk. Vervolgens krijg je informatie over onder andere; de jaarlijkse licentiebijdrage, de kostprijs per afgenomen “credit” en de adviesverkoopsprijs per screening voor de hardloper.  

      

  • Wat houdt de vorming die wordt aangeboden aan de RunningSmart-coaches precies in?    

Je wordt begeleid in het gebruik van de online tool (oa. juiste afname van de screening, opstellen oefenprogramma, …) en ontvangt uitnodigingen voor het aanvullend vormingsaanbod. In eerste instantie zal de vorming erop gericht zijn om aanstaande coaches wegwijs te maken in het gebruik van de online tool die RunningSmart aanbiedt. Je leert er oa. op een correcte wijze de testen van de screening afnemen, krijgt meer uitleg omtrent je juiste uitvoering van de oefeningen in de beschikbare database,… Daarnaast bieden we ook bijkomende vormingen (RS-Masterclasses) omtrent topics zoals blessurepreventie, looptechniek,... Schrijf je alvast in op onze nieuwsbrief, en word verder op de hoogte gehouden. 

 

  • Hoe ontvang ik mijn persoonlijk advies en oefenprogramma? 

Van zodra de RunningSmart-coach de screeningsmodule met je heeft doorgenomen, is je rapport en gepersonaliseerd advies onmiddellijk beschikbaar. Je RS-coach zal aan de hand hiervan in staat zijn de juiste oefeningen te selecteren om jouw zwakke schakels weg te werken. Ook je oefenprogramma krijg je dus meteen mee. Tijdens een tweede contact worden de resultaten dan verder besproken en krijg je gedetailleerde uitleg bij de oefeningen uit het oefenprogramma en krijg je de kans om ze correct in te oefenen.

 

  • Kan onze atletiekclub ook beroep doen op RunningSmart voor een screening van een groep atleten?    

Vanzelfsprekend is het zo dat de screening en begeleiding van een grotere groep hardlopers kan georganiseerd worden. Je meldt je best aan via het contactformulier, zodat verdere uitleg kan verschaft worden en praktische afspraken kunnen gemaakt worden.