Bestaande klant? Login

Meer weten

RunningSmart is een unieke online tool met het oog op blessurepreventie en prestatieverbetering bij hardlopen. Het wordt gebruikt door een netwerk van coachen, die klaar staan om runners te begeleiden.

 

 

Interesse, of op zoek naar meer info? Vraag het aan één van onze coaches in jouw buurt!

Vind een coach  

Aanbevolen literatuur : klik hier

Heel wat blessures worden veroorzaakt door biomechanische elementen die vaak al jarenlang aanwezig zijn. Het doel van de RunningSmart-screening is deze elementen in kaart te brengen voor ze klachten veroorzaken. Preventieve maatregelen zijn belangrijk want ‘voorkomen is beter dan genezen’.

biomechanische screening lopenNiemand is perfect, ook het bewegingsstelsel niet. Kleine mechanische veranderingen in ons bewegingsstelsel kunnen de oorzaak zijn van diverse blessures. Wanneer we voldoende inzicht hebben in de risicofactoren die een rol spelen bij het ontstaan van sportletsels, is het mogelijk een aantal maatregelen te nemen om het oplopen van sportletsels te voorkomen of te verminderen. Het komt er op neer de ‘zwakke schakels’ te ontdekken en deze aan te pakken met als doel toekomstige blessures te vermijden. Ideaal is deze zwakke schakels tijdig op te sporen en zodoende de blessure voor te blijven.

Tot op heden hebben trainers vaak de neiging atleten pas door te sturen naar een kinesitherapeut of sportarts op het moment dat er daadwerkelijk problemen zijn. Het is echter verstandig, zeker bij een blessuregevoelige atleet, op voorhand een preventieve screening te ondergaan. De trainer heeft hierin een belangrijke begeleidende functie

Doel van RunningSmart is de zwakke punten van de loper in kaart te brengen, de risicofactoren te detecteren en aan de hand van deze bevindingen een preventief oefenprogramma op te stellen en specifieke individuele adviezen te geven naar training toe.

Lees verder : 

Hoe gaat een  RunningSmart-screening in zijn werk?

Belang van stabiliteit in de heup- en bekkenregio.