Bestaande klant? Login

RunningSmart-runner

Laat je “screenen” door een RunningSmart-coach en krijg zo een persoonlijk advies om blessures te voorkomen en je loopprestaties te optimaliseren

Voor alle loopniveau’s : beginners, recreatieve en competitieve lopers

Ontdek jouw individueel aangepast oefenprogramma

Interesse, of op zoek naar meer info? Vraag het aan één van onze coaches in jouw buurt!

Vind een coach  

Hoe gaat het in zijn werk?

Je wilt wel eens weten wat jouw “zwakke schakels” zijn, en je bent op zoek naar een gepersonaliseerd oefenprogramma? Dan hoef je je enkel aan te melden bij een RunningSmart-coach, die je dan tijdens een eerste contact zal screenen om tot een biomechanisch profiel te komen. Meteen is ook een oefenschema beschikbaar dat focust op je lenigheid, kracht en stabiliteit.Indien gewenst kan ook een gepersonaliseerd loopschema gegenereerd worden.

Je RS-coach begeleidt je bij de oefeningen en het loopschema, en zorgt voor de verdere opvolging!

Een gedetailleerde uiteenzetting over de werkwijze lees je hier.

Stabilisatieschema

Hardlopen is meer dan alleen kilometers afmalen. Om tot een beter rendement en betere prestaties te komen zijn specifieke corrigerende en versterkende oefeningen onontbeerlijk. Welke oefeningen JIJ precies nodig hebt, dat ontdekt RunningSmart graag voor je!
Voorbeelden van oefeningen vind je hier.

Loopschema

Als beginnende loper op zoek naar een goed en individueel loopschema? Op basis van de verzamelde informatie tijdens de screening, zal jouw RS-coach je met behulp van de RunningSmart online tool ook een gepersonaliseerd loopschema kunnen aanreiken. Er kunnen loopschema’s van 0 naar 5km en van 5 naar 10km opgesteld worden.

Wie wordt jouw RunningSmart-coach?

Het netwerk van begeleiders die RunningSmart gebruiken wordt steeds groter. Het zijn kinesitherapeuten, personal trainers, sportartsen, … die klaar staan om je te helpen jouw persoonlijke doelen te bereiken.

In jouw buurt is er ongetwijfeld wel een RunningSmart coach actief. Wie? Ontdek het hier

Ophalen laatste trainingsschema

Het belang van blessurepreventie

Hardlopen is een sport waarin blessures frequent optreden. De oorzaak is vaak terug te vinden bij een overbelasting van een lichaamsdeel, wanneer er onevenwichten in kracht, lenigheid en stabilisatie bestaan. Ben jij ook al eens gekwetst, en word je hierdoor gehinderd om vooruitgang te boeken in je trainingsopbouw? Dan is het zeker zinvol om een biomechanische screening te laten afnemen!

Een screening is geen behandeling, maar het geeft je een beeld van je “blessurerisico”.
Dit wordt beschreven in een rapport en levert een bijhorende score.
Daarna volgt de belangrijkste stap: “Hoe kan ik hier iets aan doen?”. Dankzij RunningSmart ligt de oplossing binnen handbereik!

afbeelding_in_tweede_text

Belangrijkste features

feature Running Smart App
verslag onmiddellijk beschikbaar
feature 2 Running Smart App
oefenschema
feature 3 Running Smart App
loopschema
feature 4 Running Smart App
online begeleiding

"Catherine Goedgezelschap"

reference_1_afbeelding

RunningSmart analyseerde mijn looptechniek en gaf me enkele eenvoudige tips waarmee ik eindelijk mijn bilspieren kon laten werken (belangrijk voor mijn stabiliteit). Blijkbaar liep ik met mijn romp teveel voorwaarts waardoor mijn knie heel zwaar werd belast. Bij de eerste loopsessie merkte ik onmiddellijk een verbetering: mijn knie functioneerde meteen veel beter! Een groot verschil dat ik enthousiast wil delen (thanks RS!).

 

"Sarah Van Eynde"

reference_2_afbeelding

Vijf jaar geleden trainde ik intensief, soms zelfs twee maal per dag. Na een (loop-) sabbatjaar in China wilde ik die trainingen graag terug opnemen, maar m’n lichaam wilde niet mee. Ik werd continue geplaagd door allerhande overbelastingen en stressfracturen in voeten, kuiten en achillespezen. Nu loop ik al bijna twee jaar 4 keer per week pijnvrij. Gedaan met echo’s, dokters, foto’s, botscans,… Eindelijk! Het wondermiddel? RunningSmart! Dankzij RunningSmart doe ik eenvoudige oefeningen om mijn lichaam daar sterker te maken waar het nodig is.

"Kurt Vanhaesebrouck"

reference_3_afbeelding

Een marathon lopen is al lang een droom van mij. In de afgelopen jaren heb ik een drietal keer de 20 km van Brussel kunnen lopen maar niet zonder pijn en blessures. Ik had vaak last van kuit- en achillespees blessures en vooral van mijn linker knie. Met als gevolg dat ik vorig jaar mijn droom heb opgegeven. Tot ik begin dit jaar in contact kwam met RunningSmart. Via een intake gesprek en een aantal testen, kreeg ik te horen dat er terug hoop was! Met een aangepast oefenprogramma en trainingsprogramma en advies omtrent mijn looptechniek, kan ik ondertussen al meer dan een uur genieten van de ‘runners high’.

  • Heb ik als recreant ook baat bij een screening en bijhorend oefenprogramma, of is dit enkel weggelegd voor competitiesporters en topsporters?         

RunningSmart is er voor iedereen! Het accent ligt immers grotendeels op blessurepreventie, en blessures die treden op bij lopers van elk niveau. Ook een recreant kan dus heel wat wijzer worden uit een screening met de RunningSmart-tool, en zo het risico op overbelastingsletsels minimaliseren en het prestatieniveau te maximaliseren!

 

  • Wat kost een begeleiding door een RunningSmart Coach? 

Dit wordt eigenlijk bepaald door je RunningSmart-coach. Hij/zij heeft immers de vrijheid om zelf in te vullen hoe de begeleiding wordt ingevuld. Dit kan beperkt blijven tot het afnemen van de screening, advies geven en aanleren van de oefeningen (= gegarandeerde basisbegeleiding), maar kan ook heel wat uitgebreider en creatiever ingevuld worden (bv. groepstrainingen stabilisatietraining, begeleiding looptraining, …). Over het algemeen kunnen we stellen dat je voor minder dan de prijs van een paar goede loopschoenen op een zeer kwalitatieve RunningSmart dienstverlening mag rekenen!

 

  • Hoe maak ik een afspraak met een RunningSmart Coach? 

Kies een RunningSmart Coach uit deze lijst, en contacteer hem/haar persoonlijk voor een afspraak. Een afspraak maken voor RunningSmart is heel eenvoudig. Op onze website vind je een lijst met alle Coaches van het RunningSmart-netwerk met hun contactgegevens. Je vindt vast en zeker wel een RunningSmart-coach in jouw buurt. Hij/zij helpt je graag verder!

 

  • Hoe ontvang ik mijn persoonlijk advies en oefenprogramma? 

Van zodra de RunningSmart-coach de screeningsmodule met je heeft doorgenomen, is je rapport en gepersonaliseerd advies onmiddellijk beschikbaar. Je RS-coach zal aan de hand hiervan in staat zijn de juiste oefeningen te selecteren om jouw zwakke schakels weg te werken. Ook je oefenprogramma krijg je dus meteen mee (via mail). Tijdens een tweede contact worden de resultaten dan verder besproken en krijg je gedetailleerde uitleg bij de oefeningen uit het oefenprogramma en krijg je de kans om ze correct in te oefenen.

 

  • Kan onze atletiekclub ook beroep doen op RunningSmart voor een screening van een groep atleten?    

Vanzelfsprekend is het zo dat de screening en begeleiding van een grotere groep hardlopers kan georganiseerd worden. Je meldt je best aan via het contactformulier, zodat verdere uitleg kan verschaft worden en praktische afspraken kunnen gemaakt worden.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan  dat de manier waarop je loopt een belangrijke rol speelt in het ontstaan van blessures. Het beïnvloedt bovendien sterk je loopefficiëntie en dus ook je loopprestatie.

In deze workshops leer je met behulp van technische vaardigheden, tips en looptechnische oefeningen je looptechniek te verbeteren. We geven je ook achtergrond in verband met de meest recente wetenschappelijke bevindingen rond looptechniek. Je zal het lopen vanaf nu op een andere manier gaan benaderen en met handige tips & trics aan de slag gaan om je loophouding efficiënter te maken!

 

  

 


WORKSHOPS LOOPTECHNIEK VOORJAAR 2019 
donderdag 25 april & 9 mei '19RS Workshop Looptechniek - Atletiekterrein Bertem - 19.00-20.30
 VOLZET !!! doelgroep: beginnende/gevorderde lopers en triatleten
  
dinsdag 7 mei & 21 mei '19RS Workshop Looptechniek - Diepenbeek - 19.00-20.30
VOLZET !!! doelgroep: beginnende/gevorderde lopers en triatleten
  
woensdag 8 en 22 mei '19RS Workshop Looptechniek - Ieper - 19.30-21.00
VOLZET !!!doelgroep: beginnende/gevorderde lopers en triatleten
  
zaterdag 11 en 25 mei '19RS Workshop Looptechniek - Bornem- 09.30-11.00
 doelgroep: beginnende/gevorderde lopers en triatleten
  
dinsdag 14mei & 28 mei '19RS Workshop Looptechniek - Izegem- 19.30-21.00
 doelgroep: beginnende/gevorderde lopers en triatleten
  
donderdag 23 mei & 6 juni '19RS Workshop Looptechniek - Piste Pionier Wervik - 19.00-20.30
VOLZET !!!doelgroep: beginnende/gevorderde lopers en triatleten
  
dinsdag 4 juni & 18 juni '19RS Workshop Looptechniek - Diepenbeek - 19.00-20.30
VOLZET !!!doelgroep: beginnende/gevorderde lopers en triatleten
  
woensdag 5 en 19 juni '19RS Workshop Looptechniek - Ieper - 19.30-21.00
 VOLZET !!!doelgroep: beginnende/gevorderde lopers en triatleten
  
dinsdag 10 & 24 sept '19RS Workshop Looptechniek - Diepenbeek - 19.00-20.30
 doelgroep: beginnende/gevorderde lopers en triatleten