Bestaande klant? Login

Nieuws

 

Wordt hier op de hoogte gehouden van de laatste RunningSmart nieuwtjes!

Interesse, of op zoek naar meer info? Vraag het aan één van onze coaches in jouw buurt!

Vind een coach  

Eerste Masterclass een groot succes!

02.07.2013 22u47

MASTERCLASS : Functional Retraining Weak Links – Running Analysis

Op donderdag 20 juni tekende een groep van RunningSmart Coaches en externe geïnteresseerden present voor de allereerste Masterclass. De aanwezige 25 deelnemers kregen in de voormiddag toelichting bij een aantal interessante loop- en trainingsgerelateerde items, ondersteund vanuit de meest recente literatuur.

Zo kwamen onder andere het 'model of stress quantification', de wet van Wolff (adaptatie van weefsel) en de invloed van pronatie in de voet bij het ontstaan van blessures aan bod. De nadruk kwam daarna te liggen op het beschrijven van een goede looptechniek en het doornemen van een evaluatieformulier voor looptechnische analyse dat door RunningSmart werd ontwikkeld.

Zeer verhelderend was vervolgens de bijdrage van Reinout Van Schuylenbergh, die uitgebreid de kenmerken en functies van een goede loopschoen kwam uiteen zetten.

Na de lunch mocht iedereen zich opmaken voor het praktische deel van de vorming. Verscheidene analytische en functionele oefeningen, maar ook looptechnische drills werden samen ingeoefend. Aan de hand van verschillende voorbeelden werd er ook aangetoond hoe je in een oefenprogramma de zwakke schakels van een gescreende sporter progressief kan optrainen.

Afgaand op de reacties die we achteraf van de deelnemers mochten ontvangen was deze eerste Masterclass een heuse voltreffer. We beslisten eerder al (gezien de grote interesse) om een herhaling van deze Masterclass te organiseren. Wie wenst kan zich nog inschrijven voor deelname op donderdag 31 oktober (Bloso-domein Netepark, Herentals). Wees er snel bij!