Bestaande klant? Login

Nieuws

 

Wordt hier op de hoogte gehouden van de laatste RunningSmart nieuwtjes!

Interesse, of op zoek naar meer info? Vraag het aan één van onze coaches in jouw buurt!

Vind een coach  

Verslag Masterclass “Optimizing training effects for distance runners”

09.02.2014 19u32

 

Afgelopen dinsdag zakte een grote groep RunningSmart coaches en andere geïnteresseerden af naar het “sportkot” in Leuven. Alle beschikbare zitjes werden ingenomen en de aanwezigen kregen een interessant programma voorgeschoteld met als rode draad het optimaliseren van trainingseffecten bij afstandslopers.

 

Prof. Peter Hespel (KU Leuven, Bakala Academy) stak van wal met een even leerrijke als onderhoudende presentatie over voeding en recuperatie. De intensieve vragenronde achteraf leerde ons dat we misschien wel eens moeten overwegen om een hele dag aan dit onderwerp te wijden (een volgende Masterclass?). Vervolgens zette Jonas Vanbekbergen (Bakala Academy) uiteen hoe een goede en betrouwbare inspanningstest (labo- en veldtest) er zou moeten uitzien en welke lessen uit de resultaten ervan getrokken kunnen worden. De voormiddag werd beëindigd met een geleid bezoek aan de Bakala Academy, we kregen er een idee van de vele faciliteiten die er aangeboden worden aan (top)sporters. En voor velen zal het ook een unieke ervaring geweest zijn om als afsluiter een aperitiefje te drinken op meer dan 3.000m hoogte!

Met een gevulde maag keerde iedereen terug naar de Aula van het gebouw De Nayer en gingen we zitten voor de lezing van dr. Karel Pardaens (Back to BASICS in Sports). Hij ging dieper in op het belang van plannen en periodiseren van trainen in functie van blessurepreventie en prestatieverbetering. Tenslotte werd de groep ingedeeld voor de parallelle workshops die door RunningSmart (Robbie Billen en Stijn De Mot) zelf werden verzorgd.

Uit de reacties achteraf konden we opmaken dat iedereen tevreden en met wat extra bagage huiswaarts keerde. De opgedane kennis komt zonder twijfel van pas om nog beter sporters en atleten te begeleiden naar blessurepreventie en prestatieverbetering toe! 

Fotoreportage via deze link