Bestaande klant? Login

RS-Training - 20 oktober 2018

Wat ?RunningSmart Training - screening & exercise prescription
Wanneer ?zaterdag 20 oktober 2018, 9.00-12.30
Waar ?Vuurkruisenlaan 2, SBB, Leuven

Running is booming. Steeds meer mensen starten met lopen op recreatieve basis. De kans op sportblessures is bij hardlopen driemaal zo groot als in andere sporten. Tijdens deze scholing wordt een letselpreventief concept gepresenteerd met als doel het verbeteren van de prestaties van hardlopers. Daarbij is een een biomechanische screening een ideale tool om zwakke schakels in kaart te brengen en het voorkomen van loopletsels te verminderen. RunningSmart heeft een online screeningsprotocol ontwikkeld voor hardlopers. Dit screeningsprotocol omvat een vragenlijst en een uitgebreide lichamelijke screening gebaseerd op biomechanische factoren. Via functionele bewegingstesten worden motorische controle, lenigheid, kracht, coördinatie en stabiliteit geëvalueerd. Elke test werd zorgvuldig geselecteerd op basis van het wetenschappelijk onderbouwd karakter, de eenvoudige klinische toepasbaarheid en het belang in het detecteren van mechanische veranderingen in het bewegingsstelsel die een rol spelen in het ontstaan van loopspecifieke blessures. Meteen na het uitvoeren van het screeningsprotocol wordt een analyse uitgevoerd die leidt tot een advies in de vorm van een gepersonaliseerd oefenprogramma en een risicoanalyse voor blessuregevoeligheid. De hardloper kan meteen aan de slag met een persoonlijk oefenprogramma gericht op het verbeteren van de opgespoorde zwakke schakels.

De RS-Training is een praktisch geöriënteerde opleiding voor geïnteresseerde en/of aangesloten RunningSmart Coach.
Ze is in de eerste plaats bedoeld voor kinesitherapeuten, (sport)artsen, personal trainers, atletiektrainers, triatlontrainers,... die met de RunningSmart-tool aan de slag gaan. Kandidaat RunningSmart Coaches zijn ook welkom.

Tijdens deze opleidingsdag proberen we je wegwijs te maken in de tool, worden de testen uit het screeningsprotocol uitvoerig besproken, aangeleerd en ingeoefend en wordt er de nodig achtergrond gegeven rond RunningSmart en het gebruik ervan. Je krijgt ook mee hoe je een oefenschema vanuit de tool kan genereren. Tenslotte komen ook de loopschema's kort aan bod.

 

De vorming wordt verzorgd door Nele Lievens, ervaren RS Coach en docente voor RunningSmart. 

Nele studeerde af aan de KU Leuven als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen, optie sport. Daarna deed ze de postgraduaatsopleiding ‘Gevorderde musculoskeletale revalidatie: manuele therapie’ aan de KU Leuven.
Sinds 2015 is Nele lid van de medische commissie van de Vlaamse Atletiekliga. Als kinesitherapeut begeleid ze competitieve atleten begeleiden op kampioenschappen in binnen- en buitenland en is ze actief binnen de medische commissie van de federatie. Zelf is ze jaren actief geweest als atlete en jeugdtrainster bij Daring Club Leuven Atletiek. Nele heeft dan ook een bijzondere interesse in de behandeling van atletiek- en loopgerelateerde letsels. 

Het inschrijvingsgeld bedraagt 100€ (excl btw).
Voor RunningSmart Coaches die in 2018 een licentie voor de online tool van RunningSmart hebben aangekocht, is deze opleiding GRATIS. (voor meer info kan u terecht op info@runningsmart.be)Na een succesvolle inschrijving ontvangt u een automatische bevestiging van uw inschrijving op het door u opgegeven e-mailadres. Nadien ontvangt u van ons een factuur. 

Inschrijving impliceert dat u akkoord gaat met de algemene voorwaarden.

Voor meer info kan u terecht op info@runningsmart.be