RunningSmart
Online tool

“RunningSmart biedt een unieke online tool aan met het oog op blessurepreventie en prestatieverbetering bij hardlopen. De software wordt gebruikt door een netwerk van coaches, die klaar staan om runners te begeleiden.”

Screening

Screening waar via specifieke tests een evaluatie wordt gemaakt van stabiliteit, kracht, spiercontrole, lenigheid en coördinatie.

Coaching

Via de screening komt met rapport met ‘weak links’. De coach kan optimalisatie aanbrengen om zo het aangereikt advies en oefenprogramma verder te finetunen.

Finetuning

Via de screening komt met rapport met ‘weak links’. De coach kan optimalisatie aanbrengen om zo het aangereikt advies en oefenprogramma verder te finetunen.

Loopschema

Op basis van de resultaten van de biomechanische screening kan er een gepersonaliseerd loopschema worden opgemaakt.

Evidence-based screening

Aan de hand van 13 testen wordt een biomechanisch risicoprofiel opgesteld van de runner. Het accent ligt op analyse van stabiliteit, lenigheid, coördinatie en motorische controle. Elke test bestaat uit een speciefieke functionele beweging waarover een aantal vragen moeten worden beantwoord.

Overzichtelijke resultatenpagina

Na het afnemen van de biomechanische screening  krijg je een overzicht van de 5 zwakste schakels in het mechanisch functioneren van de geteste sporter. Het rapport toont ook een totaalscore

Database oefeningen​

De coach kan ook nog putten uit een extra database van “vrije oefeningen”. Hierin komen oa. sportspecifieke en functionele oefeningen aan bod, en ook de belangrijkste looptechnische oefeningen (running drills). Zo kan iedere coach zijn eigen accenten leggen en kan er een oefenschema ‘op maat’ gemaakt worden voor de sporter.