Bestaande klant? Login

RS-workshop Looptechniek 25 april & 9 mei 2019 - Bertem

Wat ?RS-workshop 'Looptechniek' 
Wanneer ?donderdag 25 april en 9 mei - 19.00-20.30
Waar ?Atletiekterrein Bertem

 

 

RunningSmart Workshop 'Looptechniek'


Wetenschappelijk onderzoek toont aan  dat de manier waarop je loopt een belangrijke rol speelt in het ontstaan van blessures. Het beïnvloedt bovendien sterk je loopefficiëntie en dus ook je loopprestatie.

In deze workshop leer je met behulp van technische vaardigheden, tips en looptechnische oefeningen je looptechniek te verbeteren. We geven je ook achtergrond in verband met de meest recente wetenschappelijke bevindingen rond looptechniek. Je zal het lopen vanaf nu op een andere manier gaan benaderen en met handige tips & trics aan de slag gaan om je loophouding efficiënter te maken!


WAT MAG JE VERWACHTEN?

De workshop bestaat uit 2 sessies van telkens 1.5u. Tijdens deze sessies wordt er een evenwichtige mix aangeboden van theoretische achtergrond, looptechnische analyse/bijsturing en loopoefeningen. 
‘Knowledge is power’. Het is belangrijk dat lopers niet alleen weten op welke manier een oefening, drill of techniek moet uitgevoerd worden, maar vooral waarom. Van elke deelnemer worden de belangrijkste looptechnische fouten in kaart gebracht. Door middel van gerichte 'cues' en oefeningen aangereikt om je loopstijl te optimaliseren.

De workshop wordt gegeven door Nele Lievens, kinesitherapeute en RunningSmart-coach.

Volgende aspecten zullen tijdens deze workshop aan bod komen :

 

LOOPTECHNISCHE COACHING

Wij leren je oefeningen, vaardigheden en tips die je nodig hebt om de techniek, efficiciëntie en snelheid van je lopen te verbeteren. Via specifieke 'cues' zal je merken dat je heel snel enkele belangrijke aspecten van je looptechniek kan veranderen.

 

THEORETISCHE CONCEPTEN

Onze coaches zullen je niet alleen uitleggen hoe, maar vooral waarom je je techniek moet verbeteren. Wij maken je wegwijs doorheen de meest recente ontwikkelingen in het domein van looptechniek.

 

FUNCTIONAL ANATOMY OF RUNNING

Wij zorgen ervoor dat je beter inzicht krijgt in de functionele anatomie van je lichaam. Inzicht in je eigen functioneren zal ertoe bijdragen dat je beter, efficiënter en blessurevrij zal kunnen lopen.

 

PREVENTIE VAN LOOPBLESSURES

Wij zien steeds dezelfde loopblessures terugkomen. Wij zien ook vaak dezelfde onderliggende factoren. Naast het in kaart brengen van de zwakke schakels in je mechanisch functioneren (via een RunningSmart-screening), is het belangrijk dat je looptechniek wordt geoptimaliseerd.

 

DOORPRIKKEN VAN ENKELE 'HYPES'

De laatste jaren is er heel wat geschreven over ‘voorvoetlanding’, ‘hiellanding’, ‘barefoot running’, ‘minimalistic running’,… Er zijn ook heel wat looptechnische concepten aanwezig : ‘natural running’, ‘Chi-running’, ‘Pose-running’,…. Wij helpen je tussen de bomen het bos zien en ontdekken samen met u wat het beste werkt voor u!

 

VRAGEN & ANTWOORDEN

Er wordt voldoende ruimte voorzien om te antwoorden op al uw vragen omtrent de technische aspecten van het lopen en blessurepreventie!


WIE KAN ER DEELNEMEN AAN DEZE WORKSHOP?

Deze workshop is bedoeld voor actieve lopers van eender welk niveau. De workshop is zodanig opgebouwd dat zowel beginnende als gevorderde lopers of triatleten hun looptechniek kunnen verbeteren.

Het is niet van belang hoe goed je conditie is of aan wat je loopsnelheid is. De gemeenschappelijke doelstelling is ‘beter’ bewegen en ‘efficiciënter’ lopen! Gedurende deze workshop zullen we maximaal 5km lopen per sessie van 1.5u, dus je moet je geen zorgen maken over je conditie.

 

PRAKTISCH 

De kostprijs voor deze workshop bedraagt 75€ (incl btw). We verkiezen te werken in kleine groepjes, vandaar dat er maximaal 10 lopers per sessie per docent worden toegelaten. 

Meer info in verband met de locatie vindt u op deze pagina.

 

INSCHRIJVING :

Na een succesvolle inschrijving ontvangt u een automatische bevestiging van uw inschrijving op het door u opgegeven e-mailadres. Nadien ontvangt u van ons een factuur. 

Inschrijving impliceert dat u akkoord gaat met de algemene voorwaarden.

Voor meer info kan u terecht op info@runningsmart.be