workshops
looptechniek

In deze workshops leer je met behulp van technische aanbevelingen, tips en looptechnische oefeningen je looptechniek te verbeteren. We geven je ook achtergrond in verband met de meest recente wetenschappelijke bevindingen rond looptechniek. Je zal het lopen vanaf nu op een andere manier gaan benaderen en met handige tips & trics aan de slag gaan om je loophouding efficiënter te maken!

LOOPTECHNISCHE COACHING

Wij leren je oefeningen, vaardigheden en tips die je nodig hebt om de techniek, efficiëntie en snelheid van je lopen te verbeteren. Via specifieke 'cues' zal je merken dat je heel snel enkele belangrijke aspecten van je looptechniek kan veranderen.

DOORPRIKKEN VAN ENKELE 'HYPES'

De laatste jaren is er heel wat geschreven over ‘voorvoetlanding’, ‘hiellanding’, ‘barefoot running’, ‘minimalistic running’,… Er zijn ook heel wat looptechnische concepten aanwezig : ‘natural running’, ‘Chi-running’, ‘Pose-running’,…. Wij helpen je tussen de bomen het bos zien en ontdekken samen wat het beste werkt voor jou!

FUNCTIONAL ANATOMY OF RUNNING

Wij zorgen ervoor dat je beter inzicht krijgt in de functionele anatomie van je lichaam. Inzicht in je eigen functioneren zal ertoe bijdragen dat je beter, efficiënter en blessurevrij zal kunnen lopen.

Veel gestelde vragen

WIE KAN ER DEELNEMEN AAN DEZE WORKSHOP?

Deze workshop is bedoeld voor actieve lopers van eender welk niveau. De workshop is zodanig opgebouwd dat zowel beginnende als gevorderde lopers of triatleten hun looptechniek kunnen verbeteren.

Hoe goed moet mijn conditie zijn?

Het is niet van belang hoe goed je conditie is of aan wat je loopsnelheid is. De gemeenschappelijke doelstelling is ‘beter’ bewegen en ‘efficiciënter’ lopen! Gedurende deze workshop zullen we maximaal 5km lopen per sessie van 1.5u, dus je moet je geen zorgen maken over je conditie.

Kan ik loopblessures voorkomen?

Wij zien steeds dezelfde loopblessures terugkomen. Wij zien ook vaak dezelfde onderliggende factoren. Naast het in kaart brengen van de zwakke schakels in je mechanisch functioneren door een gespecialeerd kinesitherapeut, is het belangrijk dat je looptechniek wordt geoptimaliseerd.

Wat vinden deelnemers ervan

'Als loper met best wat km’s in de benen dacht ik over een goede techniek te beschikken. De workshop bleek een leerrijke aanvulling en leidde dankzij gepersonaliseerde begeleiding en sterk onderbouwde oefeningen tot significante voordelen. Top, een aanrader!'

Jurgen Desmyter

'Deze workshop was super: met enkele kleine aanpassingen loop ik met veel meer souplesse en heb ik veel minder last van allerlei vervelende kwaaltjes! Bedankt RunningSmart!'

Robin Vandezande