Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop Looptechniek – Wervik

3 oktober 2019-19:00 - 17 oktober 2019-20:30

€69

Wetenschappelijk onderzoek toont aan  dat de manier waarop je loopt een belangrijke rol speelt in het ontstaan van blessures. Het beïnvloedt bovendien sterk je loopefficiëntie en dus ook je loopprestatie.

In deze workshop leer je met behulp van technische vaardigheden, tips en looptechnische oefeningen je looptechniek te verbeteren. We geven je ook achtergrond in verband met de meest recente wetenschappelijke bevindingen rond looptechniek. Je zal het lopen vanaf nu op een andere manier gaan benaderen en met handige tips & trics aan de slag gaan om je loophouding efficiënter te maken!

WAT MAG JE VERWACHTEN?

De workshop bestaat uit 2 sessies van telkens 1.5u. Tijdens deze sessies wordt er een evenwichtige mix aangeboden van theoretische achtergrond, looptechnische analyse/bijsturing en loopoefeningen.
‘Knowledge is power’. Het is belangrijk dat lopers niet alleen weten op welke manier een oefening, drill of techniek moet uitgevoerd worden, maar vooral waarom. Van elke deelnemer worden de belangrijkste looptechnische fouten in kaart gebracht. Door middel van gerichte ‘cues’ en oefeningen aangereikt om je loopstijl te optimaliseren.

Er wordt voldoende ruimte voorzien om te antwoorden op al uw vragen omtrent de technische aspecten van het lopen en blessurepreventie!

WIE KAN ER DEELNEMEN AAN DEZE WORKSHOP?

Deze workshop is bedoeld voor actieve lopers van eender welk niveau. De workshop is zodanig opgebouwd dat zowel beginnende als gevorderde lopers of triatleten hun looptechniek kunnen verbeteren.

Het is niet van belang hoe goed je conditie is of aan wat je loopsnelheid is. De gemeenschappelijke doelstelling is ‘beter’ bewegen en ‘efficiciënter’ lopen! Gedurende deze workshop zullen we maximaal 5km lopen per sessie van 1.5u, dus je moet je geen zorgen maken over je conditie.

PRAKTISCH

De kostprijs voor deze workshop bedraagt 69€ (incl btw). We verkiezen te werken in kleine groepjes, vandaar dat er maximaal 10 lopers per sessie per docent worden toegelaten.

De workshop staat onder de deskundige leiding van RunningSmart Expert Stijn Vangheluwe.

Gegevens

Begin:
3 oktober 2019-19:00
Einde:
17 oktober 2019-20:30
Kosten:
€69

Organisator

RunningSmart
E-mail:
info@runningsmart.be
Website:
www.runningsmart.be

Locatie

Wervik – Piste Pionier
Gosserieslaan 6
Wervik, 8940
+ Google Maps